Pierre Vreysenhealer

Wetenschappelijk bewijs: hersenbloedingen

Oproep aan de medische wereld

Contacteer mij

problemen met weerstand

grieptoestanden ... het accent ligt in mijn praktijk op het optimaliseren van de weerstand van het lichaam

Er zijn nog steeds veel onopgeloste vragen mbt. de efficiënte aanpak van griep. Toch is het belangrijk dat mensen  het natuurlijke afweersysteem van hun lichaam het hele jaar door zo goed mogelijk trachten te versterken of te beschermen. Die bescherming geef ik ook mee in mijn praktijk: ik geef energie d.m.v. handoplegging -door sommigen wel eens "reiki" genoemd. Door mijn healing kan  ik het organisme van mensen met een verzwakte weerstand een krachtige boost geven. Daardoor kan het lichaam zèlf zijn normale dagelijkse lichaamsfuncties  beter opnemen. Mensen met een zwakke gezondheid slagen er niet altijd in om een bacteriële of virale infectie op eigen kracht te overwinnen. Het oeroude standpunt is dan ook nog steeds het meest efficiënte: "voorkomen is beter dan genezen". Wacht dus niet tot het immuunsysteem volledig onderuit gehaald wordt ... 

 

Eerst een beetje theorie:

 

In het 'Medisch handboek' van Merck Manual ( tweede geheel herziene editie ) ( Bohn Stafleu van Loghum ) lezen we over de biologie van het afweersysteem: " De functie van het afweersysteem ( immuunsysteem ) is bescherming van het lichaam tegen vreemde of gevaarlijke stoffen die het binnendringen. Dergelijke stoffen zijn onder meer micro-organismen, ( ook ' ziekteverwekkers ' genoemd, zoals bacteriën, virussen en schimmels ) (...). Een normale immuunrespons bestaat uit herkenning van een lichaamsvreemd antigeen( dat zijn die stoffen die de immuunrespons opwekken ), mobilisatie van de verdediging en aanval tegen het antigeen.(... ) Naarmate mensen ouder worden, wordt het afweersysteem minder effectief. "

 

In 'Uw gezondheid van A tot Z - deel 2' (Paperview Brussel) lezen we: "Het immuunsysteem omvat alle organen, cellen en stoffen die tot taak hebben het lichaam te beschermen tegen virussen, bacteriën en schimmels. Het immuunsysteem wordt gevormd door de witte bloedlichaampjes, de organen die deze bloedlichaampjes produceren (beenmerg, thymus), de organen die ze herbergen en hun vermenigvuldiging mogelijk maken (milt, lymfeknopen, darmfollikels, amandelen), het bloed en de lymfe waarin zij baden en de moleculen die zij zelf produceren."   

 

De Belgische chirurg en pyschotherapeut Thierry Janssen schrijft in zijn boek 'Het innerlijke medicijn' :

 

" Natuurlijk is geen mens schuldig aan zijn eigen besmetting met het influenza-virus. Soms zijn we echter wel verantwoordelijk voor bepaalde aanleidingen die deze besmetting hebben bevorderd. Zo hebben we gezien dat de factoren vermoeidheid, overbelasting en stress ons vatbaarder maken voor de ziekte. We kunnen dus allemaal, ook al is het onmogelijk te voorkomen dat er altijd virussen om ons heen dolen, actief werken aan onze algemene gesteldheid en voldoende weerstand opbouwen om besmetting te voorkomen. En als het te laat is, kunnen we ons lichaam helpen de indringer sneller te vernietigen."  

 

 

 

Behalve kinderen, zwangere vrouwen, ouderlingen en verzwakte personen in het algemeen zijn er ook mensen met een aangeboren of een verworven immunodeficiëntie. Hun weerstand is verminderd door een aanslepende ziekte of door (zwaar) medicijngebruik. Een verstoord immuunsysteem kan zich vertalen in opeenvolgende verkoudheden, chronische oor- en keelontstekingen (bij kinderen), chronische blaasontstekingen, ernstige longaandoeningen,... Door een overvloedig gebruik van antibiotica kan resistentie optreden, wat ook een ernstige bedreiging vormt. 

Een virus bestrijden is daarenboven nog veel complexer dan een bacteriële infectie bestrijden, denken we maar aan Covid-19. Virussen spelen graag een kat-en-muisspelletje met virusremmers en vaccins. Zelfs het superintelligente immuunsysteem van het menselijk lichaam is niet altijd in staat om zelf het virus te overwinnen.

  

Praktijkervaring: In mijn praktijk behandel ik regelmatig weerstandsproblemen bij baby's, kleine kinderen, jongeren en volwassenen. Ik stimuleer met mijn energie diè organen die verantwoordelijk zijn voor het verzorgen of verhogen van de weerstand van het lichaam: o.a. nieren, darmen, milt, lever,... Hoe jonger kinderen zijn wanneer ze voor het eerst bij mij in behandeling komen, hoe sneller hun natuurlijke weerstand door mijn energie tot volle ontwikkeling kan komen. Volwassenen die kampen met chronische infecties en bij mij in behandeling komen, merken dat zij minder vaak of minder hevig ziek worden. Voor zware astma-patiënten bijvoorbeeld, kan ik het leven (het adem-halen) heel wat gemakkelijker en comfortabeler maken, al zullen er voor hen natuurlijk belangrijke beperkingen blijven bestaan.
Voor alle risicogroepen geldt dat mijn energiebehandeling voor heel wat extra ondersteuning kan zorgen, 

enerzijds : toenemende zuivering van het lichaam.  Mijn behandeling draagt bij tot een verhoogde uitscheiding van de afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam. Dit is in de eerste plaats via urine, stoelgang en zweet. Vaak hoor ik in mijn praktijk dat mensen na een reeks behandelingen meer en sterker transpireren en dat 'hun zweet zuurder ruikt dan vroeger'.

en

anderzijds : verhoging van de energie en de weerstand ( deze twee gaan altijd samen! ) van het lichaam.

 

 

Opmerking: Het is jammer dat het volgende artikel uit 'De Standaard' over de veel kritische vragen oproepende (en zeker weinig wetenschappelijke) aanpak van de H1N1 -griep (= de Mexicaanse griep die piekperioden kende tussen 2009-2010 ) slechts een onopvallend plaatsje en een luttel aantal regels toebedeeld kreeg in de krant.

 

 

" Who's Who bij de Who? " ( De Standaard 5-6 juni 2010 )

" De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft haar geloofwaardigheid aangetast. Haar aanpak van de H1N1-griep was doordrongen van belangenconflicten en miste transparantie. Dat schrijft het vaktijdschrift British Medical Journal (BMJ), dat voor het ophefmakende artikel samenwerkte met onderzoeksjournalisten. Wetenschappers die de WHO over het virus adviseerden, hebben op de loonlijst gestaan van farmaceutische firma's: Roche en GlaxoSmithKline. Beide firma's produceren antivirale geneesmiddelen, wat belangenvermenging doet vermoeden. Dat potentiële belangenconflict werd nooit gecommuniceerd door de WHO, aldus BMJ, die daaruit besluit dat de organisatie haar eigen regels overtreedt.  ‘Er zijn ontelbare voorzorgsmaatregelen genomen om potentiële belangenconflicten, of de perceptie daarvan, het hoofd te bieden', reageerde Margaret Chan, directeur-generaal van de WHO in het artikel. Bovendien was geheimhouding van identiteiten nodig ‘om de wetenschappers tegen beïnvloeding van de industrie te beschermen'. Het aantal infecties is ver onder de meest optimistische schattingen van de WHO gebleven. Op basis van die schattingen hebben overheden wel voor miljarden dollars medicijnen en vaccins aangekocht, die vandaag nutteloos in opslagplaatsen liggen. Ook dat geeft volgens BMJ te denken. "

 

Boeiend boek (ook al moet men dit boek dan ook weer niet tè onkritisch lezen en toepassen):

'Vaccinatie is geen Immunisatie' - door chiropractor Tim O'Shea (Schrijverij Mooi Mens), "hij is één van de meest vooraanstaande publicisten op het gebied van vaccinatieproblematiek" en heeft met dit boek 'het meest provocatieve, best onderzochte boek geschreven dat OOIT geschreven is over vaccins'.

TOP
Alle rechten voorbehouden Pierre Vreysen - Webontwikkeling en webdesign door Webdoos