Pierre Vreysenhealer

Wetenschappelijk bewijs: hersenbloedingen

Oproep aan de medische wereld

Contacteer mij

pijnlijke rug en gewrichten

pijnlijke rug en gewrichten

De meeste mensen die naar mijn praktijk komen, sukkelen al jaren met rugproblemen en/of gewrichtsklachten. Sommigen hebben zich al laten opereren aan de rug, de knie(ën) of de heup(en). Toch hebben ze nog voortdurend pijn of ze kunnen niet slapen van de pijn of ze geraken 's morgens slechts met veel moeite uit bed. Ook zijn er velen die met dagelijkse ongemakken blijven zitten: ze kunnen niet lang dezelfde houding kunnen aannemen, ze kunnen slechts een beperkte tijd staan of zitten,... De Oosterse geneeskunde bevestigt dat de nieren een cruciale rol spelen bij dit slijtageproces: bij een zwakke nierenergie smeren de nieren onvoldoende de gewrichten waardoor deze 'droog' lopen. Nieren hoeven dus helemaal niet ziek te zijn om toch met tè weinig kracht te functioneren. Wanneer niet alleen de rug en de gewrichten, maar ook de nieren door mijn energiebehandeling gestimuleerd worden, ontstaat er geleidelijk een kussentje van vocht op de plaats waar het kraakbeen volledig weg is (vb. in het polsgewricht) of waar een aantal tussenwervelschijven beschadigd zijn (vb. een versleten rug).  

Het resultaat? Mensen voelen effectief dat het schuren vermindert of ophoudt. Het proces van verdere slijtage wordt stopgezet. Ook de vaak voorkomende ontstekingsverschijnselen verminderen of verdwijnen en de daarmee samenhangende pijn dus ook. Het resultaat is zichtbaar, voelbaar en zelfs meetbaar. Dit proces vraagt wel een paar maanden of een jaar geduld. In afwachting van een gunstig eindresultaat getuigen patiënten wel dat ze ’s nachts minder pijn hebben en ’s morgens vlotter uit hun bed geraken. Ook de pijnpieken worden steeds minder hevig of nemen in aantal af. Zelfs de pijn verdwijnt dikwijls volledig. Mijn behandeling maakt een operatie van de rug soms overbodig of stelt het plaatsen van een knie- of heupprothese jaren uit.

 

Waarschuwing: Het is in dit opzicht zo belangrijk om jonge mensen erop te wijzen dat ze hun houding, hun rug, hun gewrichten en hun nieren (nieren moeten warm gehouden worden !) zeer goed moeten verzorgen.


Ik behandel zowel chronische rugklachten: lumbago, hernia, ischias, scoliose, ziekte van Bechterew,... als gewrichtsklachten: artrose, artritis, reumatoïde artritis, jicht, gezwollen gewrichten,frozen shoulder, tenniselleboog, voetknobbels,...

 

Praktijkervaring: 6 op 10 mensen doen een beroep op mij omwille van aanslepende rugklachten. Sommigen voelen vrij vlug verbetering. Afhankelijk van de voorgeschiedenis of de beroepsactiviteiten kan het echter 1 jaar tot 1,5 jaar duren vooraleer de pijn volledig weg is. Het komt zeer uitzonderlijk voor dat ik iemand niet kan helpen, maar dit blijkt al uit de eerste behandelingen. In dat geval heeft het uiteraard weinig zin om mijn behandeling voort te zetten. Toch zijn er patiënten die ook dan nog blijven komen, omdat ze de voordelen van mijn behandeling ondervinden bij hun algemene gezondheidstoestand.

Bij sommige mensen zijn de rugklachten op latere leeftijd het gevolg van een val of zelfs van een moeilijke geboorte. Het lichaam heeft dan al die jaren geprobeerd er het beste van te maken, maar op een bepaald moment lijkt dat niet meer te lukken. Ook jonge mensen die -door hun te snelle groei of door een slechte lichaamshouding- een rugprobleem hebben, wachten beter niet 'tot het vanzelf overgaat' . Pijn is een signaal waarnaar men moet luisteren om verdere schade, slijtage en dus geleidelijk steeds mèèr pijn te voorkomen. 
 

TOP
Alle rechten voorbehouden Pierre Vreysen - Webontwikkeling en webdesign door Webdoos