Pierre Vreysenhealer

Wetenschappelijk bewijs: hersenbloedingen

Oproep aan de medische wereld

Contacteer mij

allergieën, astma, eczeem

eerst de theorie: allergieën, astma en eczeem zijn broer en zus van elkaar

"Uit recente gegevens blijkt dat een vierde van de bevolking kampt met een allergie." ( De Standaard april 2009 ).  

 

In het "Medisch handboek" ( tweede editie )( Merck Manual ) kunnen we het volgende lezen over allergieën, astma en eczeem:

"De laatste jaren zijn allergieën bij steeds meer mensen schering en inslag geworden. De symptomen kunnen variëren van jeuk, waterige ogen, niezen, chronische neusverstopping of neusloop, tot chronische sinusitis,... Het afweersysteem van sommige mensen reageert overdreven sterk op bepaalde stoffen die voor anderen onschadelijk zijn. Wanneer zij dan herhaaldelijk met bepaalde stoffen in aanraking komen, kan er een reactie op gang komen waarbij weefsels geïrriteerd en beschadigd raken. Deze reacties lopen uiteen van licht tot ernstig. De meest bekende allergieën zijn de seizoensgebonden allergieën ('hooikoorts') die ontstaan door boompollen, graspollen, onkruidpollen en de niet-seizoensgebonden allergieën (blootstelling aan stoffen in de lucht, zoals huisstof dat huisstofmijt, schimmels, dierlijke huidschilfers,... kan bevatten). Daarnaast kunnen ook de chemische allergische reacties (op medicijnen, metalen, chemische produkten,...) heel vervelend zijn. Veel patiënten met een niet-seizoensgebonden allergie hebben ook astma. Belangrijk om te vermelden zijn ook de voedselintolerantie (bv. moeilijk verteren van lactose) en de voedselallergieën (allergische reacties op bv. pinda's of schaaldieren,...)." 

 

Ook in mijn praktijk blijkt dat voedselallergieën een enorme belasting zijn voor o.a. de maag, de lever en de darmen. Deze belasten zowel het immuunsysteem als het ontgiftingssysteem van het lichaam. Mensen krijgen tegenwoordig steeds meer last van allergische reacties. Dat komt door onze sterk vervuilde leefomgeving (rook, ozon en fijne stofpartikels), maar ook door onzuivere voeding (junkfood, overmatige suikerconsumptie, bewaarmiddelen, kleurstoffen, additieven,...) en ongezonde leefgewoonten (alcohol, tabak, drugs...). Men kan evenmin ontkennen dat "allergieën het gevolg zijn van een slechte lichaamskwaliteit, ten gevolge van scheikundig voedsel", lezen we in "Gezondheid met grote 'G' " van Muramoto.

 

"Allergieën kunnen ook astma-aanvallen opwekken, die in frequentie en ernst variëren. 50% van de astmapatiënten hebben allergische astma. Astma is een ontstekingsziekte, een ontsteking van de luchtwegen. De doorgang van de luchtwegen wordt sterk vernauwd. Dat kan aanleiding geven tot kortademigheid, een piepende ademhaling, benauwdheid of een aanhoudende hoest. De klassieke geneesmiddelen dienen om aanvallen te voorkomen of te behandelen. Het aantal gevallen van astma onder kinderen is toegenomen.(10 % van de kinderen is astmatisch). "

 

Bij eczeem is er een ontsteking van de bovenste huidlagen met als gevolg jeuk, blaasjes, roodheid, zwelling, en vaak ook korstjes en schilfers. Het is een verzamelnaam voor allerlei aandoeningen die rode, jeukende uitslag tot gevolg hebben. Eczeem is altijd de reactie van de huid op ernstige droogheid, krabben, of een irriterende stof. Bij alle vormen van eczeem kan voortdurend krabben en wrijven uiteindelijk de huid verdikken en verharden. Elke vorm van chronisch eczeem kan leiden tot een bacteriële infectie van de huid via de kloofjes en blaasjes. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen contacteczeem en constuitutioneel eczeem. Bij contacteczeem ontstaan jeuk en uitslag door rechtstreeks contact met een bepaalde stof (bv. chemische stoffen, metalen, antibiotica,...). Die veroorzaakt een allergische reactie. Heel veel stoffen kunnen allergisch contacteczeem veroorzaken (vb. latex dat een verpleegkundige beroepshalve gebruikt) Constitutioneel (atopisch) eczeem is een erfelijke allergieaanleg waarbij sprake is van een chronisch jeukende huiduitslag. Het is geen allergische reactie op een bekende stof. Vaak ziet men dat bij mensen met constitutioneel eczeem ook hooikoorts of astmatische bronchitis in de familie voorkomt. Van alle kinderen met constitutioneel eczeem krijgt 30% tot 50% op latere leeftijd astma of hooikoorts. Ook kan het voorkomen dat iemand het ene moment last heeft van eczeem en het andere moment van astma of hooikoorts. Soms heeft iemand tegelijkertijd eczeem, hooikoorts en astma. Allerlei factoren kunnen constitutioneel eczeem verergeren, stress bijvoorbeeld, of bacteriële huidinfecties en contact met irriterende kleding. Bij jonge kinderen kan een voedselallergie de aanleiding zijn tot het ontwikkelen van constitutioneel eczeem."    

 

Waarom zijn deze aandoeningen broer en zus van elkaar? "Eczeem heeft een allergisch trekje: gevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen of producten. Bij astma kan de samentrekking van de bronchiën door heel wat prikkels worden opgewekt, maar gevoeligheid voor een allergieveroorzakende stof (allergeen) is een van de meest voorkomende." ( uit "Medische gezinsencyclopedie" van Dr. Robert Youngson 1995  Nederlandstalige editie Veltman Uitgevers)

 

In mijn praktijk merk ik dat mensen met deze aandoeningen vaak last hebben van  een sterk verminderde werking van de organen die voor een goede stofwisseling moeten zorgen. Bovendien wordt hun immuunsysteem ondermijnd door o.a. de klimatologische veranderingen, beter geïsoleerde huizen, meer hygiëne, de milieuvervuiling en het toenemend antibioticagebruik.    

 

TOP

en dan de praktijk

Bij de behandeling van elk van deze aandoeningen leg ik het accent op het stimuleren van de organen om de stofwisseling beter te doen verlopen. Maar ook stimuleer ik het immuunsysteem (o.a. milt, thymus, darmen, ...) en die organen die verantwoordelijk zijn voor de ontgifting van het lichaam(lever, nieren, darmen). Vermits we niet kunnen vermijden dat we dagelijks gifstoffen en allergenen binnenkrijgen, moet het ontgiftingsproces in het lichaam vlotter verlopen dan het bij de meeste mensen doet. De lever is het voornaamste orgaan hiervoor, maar ook de nieren en zeker de darmen moeten gestimuleerd worden door energie. Daarom moeten de problemen in het lichaam van binnenuit aangepakt worden en dat vraagt tijd. Ik doe in mijn praktijk niet aan symptoombestrijding. Dat is ook begrijpelijk, omdat er dan functioneel niets verbetert in de werking van het lichaam. De energie waarmee ik werk, pakt de complexe en chronische problemen bij de oorzaak aan. En mijn inspanningen lonen: minder of geen jeuk of uitslag, minder irritatie, minder gezwollen ogen of chronische ontstekingsreacties in de luchtwegen.  

 

Praktijkervaring: Bij een eerste consult in mijn praktijk brengt een 57-jarige dame, Maria, een lijst van vijf bladzijden mee met een opsomming van 'absoluut te vermijden voedsel'. De klassieke therapieën hebben nauwelijks iets van verbetering opgeleverd. Zij is het ook grondig beu om zich dagelijks te moeten verdiepen in inventieve kookkunsten. Door voedselintolerantie en voedselallergieën worstelt zij vaak met migraine en vertoont ze hevige, allergische reacties op een groot aantal voedingstoffen. Het doel van mijn behandeling is dat zij zich in haar voedingsschema's op termijn niet langer zal moeten aanpassen aan 'de mankementen' van haar lichaam. De spijsverteringsorganen en het zuiveringssysteem van haar lichaam moeten door de energie gestimuleerd worden om de normale lichaamsfuncties probleemloos uit te oefenen. Toch is het mijn ervaring dat bepaalde gevoeligheden voor voedsel zeer persoonsgebonden blijven en niet altijd 100% ongedaan gemaakt kunnen worden. Maar er is wel een groot verschil tussen Maria's leven vroeger en nu: door mijn therapie is eten voor haar opnieuw een gezellige bezigheid geworden, zelfs op restaurant.

Vooraleer de 68-jarige Gerard naar mijn praktijk kwam, had hij eerst alle klassiek-medische testen doorlopen om de oorzaak van zijn allergieën, zijn spijsverteringsklachten en zijn chronische constipatie te vinden. De specialist gaf hem de raad zèker geen bananen te eten. Maar bananen kon hij eigenlijk moeiteloos eten zonder dat hij er last van had. Na een drietal maanden behandeling in mijn praktijk kon hij weer bijna alles eten wat hij zich jarenlang had moeten ontzeggen. Zijn darmen werkten geleidelijk opnieuw normaal: het gebruik van laxeermiddelen werd volledig overbodig.

Toen de 5-jarige Steven voor het eerst naar mijn praktijk kwam, was het verschrikkelijk om te zien hoe de jongen eczeem had van kop tot teen. Al sedert de geboorte had hij last van zeer ernstige huiduitslag (zware korsten en ontstoken huid). Hiervoor kreeg hij al jaren zware medicatie (cortisone en zalven). Het was duidelijk ook een automatisme van het kind geworden om zich de hele tijd te krabben. Na een paar maanden van wekelijkse consultatie kwamen de ouders niet meer opdagen... wat toch wel vreemd was. De resultaten waren immers verbluffend goed. Na één van de eerste behandelingen had de kleine Steven thuis aan zijn papa gezegd dat de behandeling 'goed doet'. Na een tijdje maakten de ouders dan toch een nieuwe afspraak. Reden van hun wegblijven? De eczeem was een hele tijd volledig weggebleven, maar was na het stopzetten van mijn therapie helemaal teruggekomen. Stevens lichaam was in zijn oude kwalen hervallen. Voor zijn ouders was het dan pas duidelijk dat mijn energiebehandeling nog niet volledig afgerond was. Wanneer het lichaam van een kind sukkelt met de meest elementaire lichaamsfuncties, dan moet dit kinderlichaam er op een duurzame manier toe aangezet worden om deze functies beter te doen verlopen. En dat vraagt tijd en geduld. Ik tover eczeem niet weg. De energie die ik doorgeef, pakt het probleem aan van binnenuit en dat wordt ook heel snel zichtbaar aan de buitenkant. Pàs wanneer het lichaam goed begint te functioneren, worden gif- en afvalstoffen niet meer naar buiten gebracht door de huid (als eczeem). Door een efficiëntere ontgiftende werking van lever, darmen en nieren wordt 'het vuil' op een natuurlijke manier via urine, stoelgang en zweet naar buiten gewerkt, en dat is in feite ook de bedoeling. Mijn energie-behandeling kan de gezondheid van kinderen en volwassenen een nieuwe start geven. Resultaat: een gezonder lichaam met een gezondere huid.


Klassiek-medisch gezien gaat de arts eerst na welke stoffen de allergische reacties uitlokken. Vervolgens bespreekt hij samen met de patiënt hoe de blootstelling aan deze 'allergenen' zoveel mogelijk vermeden kan worden. De klassieke geneesmiddelen om de symptomen van allergieën te verlichten, vertonen vervelende bijwerkingen zoals slaperigheid, droge mond, constipatie...

De meeste mensen die in mijn praktijk terechtkomen, vertellen me dat zij de nevenwerkingen van de klassieke medicijnen niet meer verdragen en zij wensen op een bepaald moment een meer natuurlijke aanpak.


TOP
Alle rechten voorbehouden Pierre Vreysen - Webontwikkeling en webdesign door Webdoos